Virstanpylväät

Viimeisten vuosien aikana EAB historian virstanpylväitä on ollut useita. Ohessa muutama, jotka ovat muokanneet EAB:sta yhden alansa parhaista yhtiöistä.

Milstolpar 716X477px

Varastokalusteet
Radioshuttle – lähtölaukaus EAB:n viennille

Vuonna 1993 pohjoismaissa vallinneen laman taittumisen ensimmäiset merkit huomasi myös EAB. 90-luvulla EAB oli kotimarkkinoihin ja erityisesti eteläiseen Ruotsiin nojaava yhtiö. Uusi yhteistyö trukkivalmistaja BT:n (nykyinen Toyota) kanssa aloitettiin EAB:n kehittämän poimintarobotin puitteissa. Laitteella täydennettiin BT tuotevalikoimaan.

EAB lanseerasi maailman ensimmäisen lavojen siirtoon tarkoitetun poimintarobotin, Radioshuttle System.
Yhdessä BT:n kanssa toteutettu projekti saksalaiselle Papstar yhtiölle tuli olemaan lähtölaukaus laajamittaiselle viennille. Yhdessä BT/Toyotan kanssa sekä omien tytäryhtiöiden kautta EAB on asentanut Radioshuttle yli 1.000:lle asiakkaalle ympäri maailmaa.

Teräsrakenteet
Borås Arena – ”teräsrakenne” 

VARASTOKALUSTEET ja TAITTO-OVET ovat saaneet julkisuutta sekä sisäisesti että ulkopuolella. Teräsrakennepuolella Borås Arena –jalkapallohallin rakentaminen sen sijaan oli projekti, jonka näytti aluksi olevan mahdoton toteuttaa. EAB suunniteli, valmisti ja asensi euroopan pisimmät palkistot, pitkäsivun pituus 106 metriä ja kaksi lyhytsivun 81 metriä. Kun vuonna 2005 Borås Arena oli valmis EAB sai stadionin myötä suurta huomiota erityisesti katsojilta. Heillä on vapaa näkyvyys ilman häiritseviä pylväitä. Tämä virstanpylväs johti uusiin, haastavimpiin toimituksiin yhä laajemmalle alueelle.

Taitto-ovet
Designline 

EAB on ollut synonyymi raskaille Teollisuusoville teräksestä. Havaittuaan, että on mahdollista valmistaa perinteiset ovet myös ympäristöihin, joissa ulkonäkö ja kokonaisuus ovat määräävinä tekijöinä EAB lanseerasi 2000-luvun Designline –konseptin. Designlinella EAB vastasi markkinoiden vaatimukseen julkivusta, jossa merkittävä tekijä on valo. Teräsrunkorakenteinen taitto-ovi toimii erittäin hyvin erilaisten lasien kanssa. Ovet ovat markkinoiden vaatimusten mukaisia, kestäviä mutta samalla muotoilultaan nykyaikaisia.