You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Erik työskenteli eri asiakkaiden luona paikan päällä ja havaitsi pian, että alueelta puuttui porraskaiteiden toimittaja. Liiketoimintamahdollisuus, hän ajatteli, ja niin hän alkoi valmistaa reunakaiteita ja portaiden kaidepylväitä talonsa kellarissa.

Kellarista teollisuusalueelle

Erikin kauniiden reunakaiteiden ja portaiden kaidepylväiden kysyntä ylitti odotukset. Niinpä hän päätti ottaa lomaa rakennusyrityksestä ja perusti vuonna 1957 yrityksen Erik Anderssons Byggnadssmide eli lyhyesti ja ytimekkäästi EAB:n.

Vuoteen 1960 mennessä hän jätti kellarin ja päätti rakentaa EAB:lle uuden tehtaan, joka oli kooltaan 150 m² ja sijaitsi tietysti Östra industriområdet -teollisuusalueella Smålandsstenarissa.

Kolme tuotealuetta luotiin

1960-luvun loppupuolella yhtiö oli kasvanut ulos myös uudesta tehtaasta. Rakennuksen laajentaminen vaatisi teräsrakenteita ja ovia. Joku keksi idean valmistaa ne itse. Asiat sujuivat hämmästyttävän hyvin ja rakennuksen valmistuttua EAB pystyi myös tarjoamaan kaksi uutta tuoteryhmää: teräsrakenteet ja teollisuusovet.

Vuonna 1984 tuoteryhmää laajennettiin: varastokalusteet. Tämän ansiosta EAB pystyi nyt tarjoamaan asiakkailleen kokonaisia varastorakennuksia sisätiloineen. Näin ollen kaikki kolme tuotealuetta, joista EAB nykyään tunnetaan, olivat saatavilla yhdestä paikasta

Nykypäivän EAB on luotu

Vuonna 1984 Erik Andersson siirsi elämäntyönsä lapsilleen Catrinelle, Sven-Gunnarille ja Per-Åkelle. Vuonna 1997 EAB siirtyi kokonaisuudessaan Per-Åken ja Sven-Gunnarin omistukseen, ja vuodesta 2017 lähtien kolmas sukupolvi on omistanut osan yhtiöstä.

Tehtaan viimeisin muutto tapahtui vuonna 1989. Siitä lähtien pääkonttorimme, tuotekehitysosastomme, suunnittelu, tuotanto ja varasto ovat kaikki olleet saman katon alla Stålgatanilla Smålandsstenarissa.

Vuosien mittaan EAB on kasvanut vakaasti sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

built to last eab geschiedenis

EAB:n vuosipäiväkirja

Tästä voit seurata matkaa EAB:n kanssa vuodesta 1957 tähän päivään.

Lue vuosipäiväkirjaamme tästä.